Így néz ki napjainkban Diana hercegné ritkán látott sírja – megindító felvételek

Hétfőn ünnepelte volna 58. születésnapját Diána veszi hercegné, akit egy nyilvánosságtól elzárt sírba temettek 1997-ben, mind máig vitatott körülmények között bekövetkezett halála után.

Amikor Diana elhunyt, a Spencerek és a Windsorok közösen döntöttek a trónörökös édesanyjának nyughelyéről. Mivel mindkét család érezte az emberek elképesztő szeretetét Diana felé, így ki kellett zárniuk azt a lehetőséget, hogy a néhai hercegnőt egy zárt, a nyilvánosság által egyáltalán nem látogatható sírhelybe temetik.

Gyermekei és férje rendszeresen látogatják a sírt, azonban a nyilvánosság előtt mindmáig zárva volt az emlékhely. Most, az évfordulóra tekintettel a királyi család úgy döntött, hogy a nyilvánosság számára is megnyitja a helyszínt.

Aki szeretné leróni a kegyeletét a mindenki által szeretett hercegné előtt, az idén nyáron, korlátozott ideig ellátogathat a sírhoz – írja a Daily Star.

A hercegnét a család Althorp nevű birtokán helyezték örök nyugalomra. A varázslatos birtok ma is Diana családjához tartozik, jelenleg a bátyja tulajdonában van.

Forrás: Daily Star, life.hu